Doughboy -ruokablogiCarbfest – lohturuokaa

Potato pizzaNew Yorkissa s?? on lohduttoman pime? ja harmaa. L?mp?tila l?hentelee tyypillisi? suomalaisia juhannuslukemia, mutta aurinko joka arkisin paistaa anteliaasti on vet?ytynyt viikonlopuksi paksun tihkusateen taakse. S??n alavireisyyden vuoksi peruin suunnitelmani seikkailla kaupungilla. Jopa lempijuontajani WNYC:lt? on “under the weather” ja Blockbuster-videovuokraamo kuhisi tylsistyneen n?k?isi? talviunivalmiita naapureita, sill? Punxsutawneyn murmeli ennustaa ett? t?t? outoa kes?-talvea jatkuu viel? kuusi viikkoa. Tukevat ravintovarastot ovat siis tarpeen: t?ss? s??tilassa elimist? huutaa lohduttavia hiilihydraatteja.

Kaksi erinomaista ruokablogia – Yhdysvaltain ruokap??kaupungista San Franciscosta yll?pidetty 101 cookbooks ja Kanadan p?tsist? Torontosta bloggaava uusi tulokas Cream Puffs in Venice – kirjoittivat ?skett?in pizzasta suunnattoman herkullisesti. Tuli mieleen my?s omia ruokamuistoja: horjuvalla kielitaidollamme tulkitsimme Vesuviuksen kupeessa sijaitsevassa puu-uunipizzeriassa esitetyn kysymyksen “Bianca o rossa?” viiniin liittyv?ksi, joten p?yt??n kannettu pelkist? valkoisista vihanneksista valmistettu pizza oli hienoinen yll?tys.

Yksinkertaisimmillaan valkoinen pizza sis?lt?? pelk?st??n suolaa ja yrittej?, mutta ruokabloggaajien innoittamana inspiroiduin v?h?n mutkikkaammasta versiosta ja poikkesin normaalien ostosrutiinieni vastaisesti t?ydent?m??n varastojani 11o. kadun D’Agostinoon kesken pahinta iltaostosruuhkaa. Kokemus oli tietysti ruhjova, mutta palkinnoksi nettosin artisokkia, Prinssi Edwardin saarella kasvaneita Yukon Gold -perunoita, luomurosmariinia ja maukasta gorgonzolaa. Artisokat s??stin sittenkin toiseen tarkoitukseen, mutta lopuista ostosreissun hedelmist? syntyi herkullinen

Peruna-rosmariinipizza

1 annos pizzapohjataikinaa (ohessa resepti kahdelle pohjalle)

t?ytteen m??r? yht? pizzapohjaa varten:
1 rkl neitsytoliivi?ljy?
1-2 keskikokoista Yukon Gold- tai muuta kiinte?? perunaa
50-75 g gorzonzolaa tai muuta sinihomejuustoa
50 g mozzarellaraastetta
1-2 tl rosmariininneulasia

Kaulitse pizzapohja noin 30-senttiseksi py?ryl?ksi. L?mmit? uuni 250 asteeseen, ja voitele pizzapohjaa ruokalusikallisella oliivi?ljy?. Kuori ja viipaloi raa’at perunat ter?v?ll? veitsell? parimillisiksi viipaleiksi, levittele mosaiikkimaisesti pizzapohjalle. Ripottele p??lle rosmariini, sinihomejuusto ja mozzarella. Koska sinihomejuusto on hyvin suolaista, en lis?? pizzataikinaan en?? suolaa. ?l? nostata pizzapohjaa sen kummemmin, vaan tuikkaa uuniin ja paista 12 minuuttia tai sen verran ett? pizzan reunat alkavat olla kullankeltaisia. Anna j??hty? ainakin puolisen tuntia ennen tarjoamista, se tasaa makuja. Tarjoa t?ytel?isen punaviinin kanssa – kalifornialaisen Niebaum-Coppolan Zinfandelin j?m?t sopivat t?h?n ruokaan ja yleiseen talviunifiilikseen kuin nen? p??h?n.


Postings by Month