Doughboy -ruokablogiSinappidressing joulun kalaherkuille

Bongasin tämän reseptin telkkarista jonkin julkkiskokin ohjelmasta. Hän kertoi reseptin olevan alun perin Ravintola Palacesta. Mene ja tiedä, mutta ihan pätevän kastikkeen lohelle ja vastaaville voimakkaan makuisille kaloille tästä saa.

Sinapiksi tähän sopii perinteinen Dijon, mutta miedompaa makua hakevalle jokin pehmeämpi sinappi voisi olla paikallaan. Maillen hunajainen au Miel on ehdottomasti kokeilemisen väärti.

SINAPPIDRESSING
50 g Dijon-sinappia
1 valkosipulin kynsi
2 tl sokeria
2 tl suolaa
1/2 dl punaviinietikkaa
3 dl kasvisöljyä, tavallinen rypsiöljy sopii hyvin
2 keltuaista
vajaa puoli punttia hakattua tilliä
1/2 tl sitruunamehua

Vatkaa keltuaiset ja sinappi yleiskoneessa paksuksi massaksi. Mausta suolalla ja lisää sokeri. Pyöräytä. Lisää joukkoon veitsen lappeella karkeasti murskattu valkosipulin kynsi, tilli, sitruunamehu ja punaviinietikka.

Tähän saakka ainekset on voitu sekoittaa huolettomasti. Koska tässä ollaan tekemässä majoneesimaista keltuais-öljyemulsiota, kannattaa seuraava vaihe tehdä huolella. Koneen käydessä suhteellisen nopeilla kierroksilla, valuta öljy ohuena norona. Kastike alkaa sakeutua nopeasti emulsion muodostuessa. Jos lisäät öljyä liian paljon kerralla, saattaa se erottua massasta.

Tarjoile esim. savustetun tai graavatun lohen kanssa. Dressing säilyy jääkaapissa muutaman päivän.Postings by Month