Doughboy -ruokablogiMiss? ros?pippuri kasvaa

Luonnonvarainen ros?pippuri L?mpimiss? maissa matkailun hassuja puolia on jatkuva t?rm?ily eksoottisiin huone- ja hy?tykasveihin luonnontilassa. Fiikukset, ahkeraliisat, joulut?hdet ja banaanit r?yh?tt?v?t tienvierusvesakossa.

Kun kiipesimme pari viikkoa sitten Pueblan osavaltiossa Meksikossa turpeiden alle hautautuneen Cholulan intiaanipyramidin p??lle t?hystelem??n kaupunkia ymp?r?ivi? tulivuoria, keng?nter? rasahti ?kki? tutuntuoksuiseen marjaterttuun: l?ysin el?m?ni ensimm?isen villin ros?pippuripuun.

Ros?pippurilla ei ole mit??n tekemist? tavallisen pippurin kanssa – makukin on l?hemp?n? pihkaa tai tilli?. Pastanjauhajien lohipasta toi mieleen vanhan suosikkiros?pippurireseptin. T?rke?n helppo kastike ei vaadi lainkaan kypsent?mist?.

Rosepippuri-kylm?savukirjolohipasta

100-150 g fusilleja tai pennej? per aterioitsija

tuorekastike 1-2:lle hengelle

1/2 – 1 dl kevyt-cr?me fraîchea
n. 100 g kylm?savukirjolohta ohuiksi nauhoiksi leikattuna
2 tl tillin siemeni? tai 2 rkl tilli?
valmiin annoksen pinnalle 1 tl ros?pippureita sormissa murskattuna

Keit? pasta. Pastan keittoveden kannattaa olla yht? suolaista kuin V?limeri ;)

Sekoita pastan kypsymist? odotellessa kaikki kastikeainekset paitsi ros?pippuri kesken??n erillisess? kulhossa. Valuta pasta l?vik?ss?, kaada se takaisin kattilaan, ja kaada p??lle kermainen lohisekoitus. ?l? laita kattilaa en?? laita liedelle – kastiketta ei ole tarkoitus kypsent?? – mutta sekoittele l?pikotaisin ja anna kastikeaineksien imeyty? pastaan minuutin verran. Annostele lautasille. Ripottele annoksen p??lle murskattu roseepippuri mausteeksi ja koristeeksi.

Jos haluat todella tyylitell? ruoan v?reill?, voi k?ytt?? mustekalan musteella v?rj?tty? pastaa. Ja rutikuiva j??kylm? etel?ranskalainen ros? voisi olla ihan hauska viinipari t?lle ruoalle.

Mik?li haluaa pastasta lihansy?j?n variaation, korvaa kylm?savukirjolohi rasvattomalla viipaloidulla keitto- tai palvikinkulla, j?t? tillinsiemenet pois ja korvaa rosepippuri viherpippurilla.


One Response to “Miss? ros?pippuri kasvaa”  

  1. Pipsa

    Siis voi jumalautsi miten hyv?lt? toi kuulostaa. T?ytyy kokeilla heti huomenna :)Leave a ReplyPostings by Month