Doughboy -ruokablogiMeenan intialainen peruna-paprika masala

Antti goes veggie!

Viime keskiviikosta l?htien olen sy?nyt kaaliruokia, joten t?n??n oli korkea aika saada vaihtelua ruokap?yt??n. Juttelin eilen illalla Bostonissa asuvan intialaisen yst?v?ni Meenan kanssa, ja pyysin h?nelt? kevytt? intialaista resepti?. Meena, kuten suurin osa intialaisista, on p??asiallisesti kasvissy?j?. Bostonissa asuessani niitin mainetta h?ik?ilem?tt?m?n? antivegaanina (Antti eats anything with a face!), ja niinp? helpotin Meenan teht?v?? sanomalla heti alkuun, ett? kasvisruuat ovat ok.

Oheinen resepti on varsin tyypillinen intialainen kasvisruoka, ja muitakin vihanneksia voidaan valmistaa aivan samalla tavalla. Ruokakulttuuri vaihtelee hyvinkin voimakkaasti Intian eri puolilla pohjoisen miedoista etel?n tulisiin makuihin. T?m? perunasta ja paprikasta tehty masala edustaa pohjoista keitti?t?.

Thanks, Meena!

Peruna-paprika masala (Potato Capsicum Masala)

kahdelle (275 kcal / annos)

1 sipuli
2 tomaattia
3 perunaa
2 paprikaa
2 rkl oliivi?ljy?
1/2 tl sinapinsiemeni?
(1/2 tl kuminaa)
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl garam masalaa
murskattua kuivattua tai tuoretta chili?
suolaa
korianterin lehti? koristeluun

Kuori perunat ja pilko parin-kolmen sentin kuutioiksi. Kypsenn? normaalisti keitt?m?ll?.

Perunoiden kiehuessa leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja pilko paprikat reiluiksi paloiksi. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.

L?mmit? ?ljy ja paista sinapin- ja kuminansiemeni? hetken aikaa kunnes sinapinsiemenet poksahtelevat. K?yt? kuminaa, jos pid?t siit?, muussa tapauksessa j?t? huoletta pois. Lis?? sipuli ja paista kunnes suikaleet muuttuvat kauniin ruskeiksi. Lis?? suola, garam masala, kurkuma ja chili? maun mukaan. Lis?? tomaatti ja paprika. Kypsenn? miedolla l?mm?ll? v?lill? sekoittaen. Jos kasvikset vaikuttavat liian kuivilta, lis?? hieman vett?. Masala on valmista, kun ?ljy erkanee. Lis?? perunakuutiot, ja anna hautua viel? muutama minuutti. Koristele korianterinlehdill?.

Intialaiset sy?v?t t?llaisia masaloita, kuten l?hes kaikkia muitakin ruokiaan, leiv?n kanssa. Chapatista tai paranthasta rep?ist??n palanen, josta taitellaan lusikkamainen kuppi, ja sit? k?ytet??n ruokailuun l?nsimaisten aterimien sijaan.


4 Responses to “Meenan intialainen peruna-paprika masala”  

 1. Anna

  Yo veli
  Onpa fantastiset v?rit tuossa ruoassa!

  Olix ne kans Meenan tekemi? ne perunakrokettimaiset puikulat joita Elkki ja min? kerran saatiin Fung Wah -matkaev??ksi? Muisteltiin juuri niit? v?h?n aikaa sitten joten jos saat reseptin pist? ihmeess? mulle.

  Siivosin just j??kaapin, l?ytyi juguja viime kes?lt? ja Whole Foods-oliiveja vuodelta 2003.

 2. Antti

  Joo, kyll? ne tais olla Meenan tekemi?. Se on tuossa online, kysynkin heti reseptin ennen kuin ehtii karata kuukaudeksi lomalle Intiaan :)

 3. Antti

  T?? ei ole Meenan resepti, mutta kuulemma sama:

  Bread Rolls

  1 cup Mashed potatoes
  1/4 cup Chopped onion
  1 Chopped green chilli
  6 Big Bread slices
  1/4 tsp Red chilli
  1/4 tsp Turmeric
  1/4 tsp Garam masala
  1/4 tsp Mango powder
  1 tsp Dry fenugreek leaves
  Salt to taste
  Vegetable oil as required

  Mix mashed potatoes, chopped onion, green chilli, red chilli powder, turmeric powder, garam masala, mango powder, fenugreek leaves and salt. Knead to make a smooth dough.

  Divide this mixture into 6 equal parts.

  Soak bread slice in water and then squeeze out the water by pressing the bread slice (flat) between the palms.

  Take one part of the potato mixture and put it in the centre of the bread slice and seal all its edges. Gently roll it between your palms to give it an elongated shape. Ensure that the potato mixture is completely covered with the bread slice.

  Heat oil in a deep frying pan on high. Reduce the heat. Deep fry the bread rolls until golden brown.

  Serve hot with chutney or chilli sauce.

 4. Anna

  Kiitos uskomattoman nopeasta vastauksesta. Ihana IT ;)
Postings by Month