Doughboy -ruokablogiMarinated reindeer fillet with cumberland sauce and puikula potatoes

Pari p?iv?? sitten tuumin, mit? tehd? j??kaappiin j??neelle ylim??r?iselle parin sadan gramman p?tk?lle poron sis?fileet?. Pieni googletus antoi idean riimiporon tekemisest?.

Riimi-sana liitet??n useimmiten h?rk??n, ja se tarkoittaa suolattua, maustettua tai marinoitua, paperinohuiksi siivuiksi leikattua raakaa fileet? tai paistia. Poro sopii t?h?n tarkoitukseen mainiosti, ja lihan graavaaminen on todella helppoa.

T?ll? kertaa en kirjoita varsinaista resepti?, vaan selit?n vain konseptin yksinkertaisesti. Jokainen varioikoon riimilihaansa mieleisill??n mausteilla :)

Valitse siisti filee tai paisti, ja puhdista siit? n?kyv? rasva ja mahdolliset kalvot. Mielest?ni aika ohut ja pitk? lihas sopii t?h?n tarkoitukseen hyvin. Suolaa liha kauttaaltaan karkeahkolla merisuolalla ja hiero pintaan mausteita. Itse k?ytin rosepippuria, rosmariinia ja timjamia. Kokeile my?s katajanmarjoja. Laita liha pakastepussiin. Lorauta sekaan alkoholia ja sitruunamehua. Alkoholi tappaa hiukan p?p?j? ja antaa makua, ja mehun sitruunahappo taas mureuttaa lihaa. Itse k?ytin vajaat kaksi sentti? konjakkia ja puolikkaan sitruunan mehun. K??ri pakastepussi tiiviisti kiinni siten, ett? sis?lle j?? mahdollisimman v?h?n ilmaa. Anna muhia j??kaapin kylm?ss? osassa p?iv?-pari. Kun liha tuntuu sopivan marinoituneelta, kuivaa ja puhdista pinta kevyesti ja k??ri tiukasti muovikelmuun ja pakasta. Kun liha on j??tynyt, voit leikata siit? paperinohuita siivuja ter?v?ll? veitsell?.

Tarkoitukseni oli sy?d? t?n??n nopeaa ja yksinkertaista, joten p??tin keitt?? poron seuraksi vain pari puikulaperunaa. Perunoiden jo kiehuessa tulin ajatelleeksi, ett? voisin tehd? joulup?yt??n aikomani cumberland-kastikkeen valmiiksi, se kun k?y kylm?n?kin. Melkein tuli kiire ja k?det oli loppua, kun kaikki piti saada valmiiksi ennen perunoiden halkeamista. Ei ehk? kaikkein kaunein annos t?ll? kertaa, mutta maku oli ihan kiva. Cumberlandista lis?? hiukan my?hemmin, v?liin pit?isi loihtia yksi kakku :)


2 Responses to “Riimiporoa ja puikulaperunoita cumberlandin kastikkeella”  

 1. Anna

  N?ytt?? tosi herkulta. Oispa kivaa ett? olisit t??ll? laittamassa jouluruokia. K?vin t?n??n Fairwayssa, jossa ihmiset t?niv?t metrolakon hermostuttamina jo alkuiltap?iv?st?. En meinannut uskoa silmi?ni kun joulutarpeet maksoivat $28. (Ballpark estimate olis ollut $100 enemm?n). Saaliisiin kuuluu vahattu lanttu, Abba-silli?, lohifilee, hillosipuleita, kalkkunaleikett? (sad) ja perunalaatikko- ja rosollitarpeet. Huomenna olis tarkoitus keitell? noita ikkunat h?yryss? ja sitten k?yd? katselemassa Dyker Heightsin el?m?? suurempia jouluvaloja.

  Tuleeko sulta rosollipostaus viel? ennen joulua?

  ZZ

 2. Antti

  Ugh, sanomattakin lienee selv?? ett? tied?t suhtautumiseni kalkkunaleikkeeseen… 20+ lbs Butterballin pintaan runsaasti rubbadubbaa kivasta tin canista, maha t?yteen Pepperidge Farmin stuffinkia ja lintu pariksi tunnuksi uuniin l?mmittelem??n.

  Olin ihan unohtanut rosollin. Tokkopa siit? viitsii sen kummemmin kirjoittaa, mutta valmiista voisi napsaista ainakin kuvan. Perinteinen valmistusprosessimme kun ei teollis-utilitaristisessa muodossaan ole kauhean valokuvauksellinen ;)Leave a ReplyPostings by Month