Doughboy -ruokablogiPorterhouse Steak – miesten pihvi

Pastanjauhajien herkullisen n?k?inen pippuripihvi sai sis?isen antivegaanini nostamaan p??t??n, ja lihanhimohan siin? her?si.

Monet pit?v?t sis?- ja ulkofileest? niiden v?h?rasvaisuuden ja mureuden vuoksi. Oma suosikkini on kuitenkin entrecôtee. Sen kalvot ovat pehmeit?, ja runsas marmorointi pit?? lihan mehukkaana. Entrecôtee on mielest?ni my?s fileit? aromikkaampaa.

Eip? silti, kyll? minuun uppoaa sis?- ja ulkofileetkin. Ja mieluiten yht? aikaa, kuten oheisten kuvien porterhouse-pihviss?. T?ss? mainiossa liha-aficionadojen herkkupalassa T-luun toisella puolella on sis?filee- ja toisella puolella ulkofileepihvi. Porterhouse onkin T-luupihvi parhaasta kohdasta leikattuna, jolloin sis?fileepihvi saadaan mahdollisimman isoksi.

Porterhouse steak with fried tomatoes and Paul Newman's steak sauce

T-luupihvej? porterhouseista puhumattakaan on melko turha etsi? tavallisista marketeista, mutta kauppahallien palvelevista lihakaupoista, kuten Hakaniemen hallin Reinin lihasta, kannattaa kysy?.

Creuzfeldt-Jakobin, eli kotoisemmin hullun lehm?n taudin takia monessa Euroopan maassa ei saa en?? myyd? edes T-luupihvej?, jotka siis on leikattu halkaisemalla selk?ranka pituussuunnassa. Suomessa lains??d?nt? ei kaiketi ole aivan n?in tiukka, teurastamoilla kun on lupa erottaa hermokudos selk?rangasta. J?lleenmyyj?t eiv?t t?t? en?? saa tehd?, joten saatavuus on senkin takia heikentynyt merkitt?v?sti. Mutta jos onnistut jostain porterhousen l?yt?m??n, osta ihmeess? ja herkuttele vaikkapa yrteill? maustettujen paistettujen tomaattien ja hyv?n pihvikastikkeen kanssa!


No Responses to “Porterhouse Steak – miesten pihvi”  

  1. No Comments

Leave a ReplyPostings by Month