Doughboy -ruokablogiLone Star Steakhouse Baked Sweet Potatoes

Parin p?iv?n takainen thaibataattisosekeitto onnistui muuten mainiosti, mutta sen hailakka v?ri j?i kaivertamaan mielt?. P??sin miten kuten siedett?v??n lopputulokseen v?rj??m?ll? valmiin keiton ruokalusikallisella kurkumaa, mutta n?in saatu s?vy oli kaukana siit? intensiivisest? oranssista, johon olin Amerikassa tottunut.

Perjantaiset vaaleat bataatit olivat K-Supermarketista ja kasvatettu USA:ssa. T?n??n kokkaamani israelilaiset bataatit ostin Sestosta. T?ss? lopputulos sen pitemmitt? puheitta:

Bataattien erot eiv?t j??neet pelk?st??n v?riin: israelilaiset olivat my?s paljon mehukkaampia, v?h?kuituisempia ja huomattavasti helpompia kuoria. N?m? soveltuisivat mainiosti pihvin kyytipojaksi “uuniperunoina”, elik? Amerikkalaisittain

Lone Star Steakhouse Baked Sweet Potatoes

1 keskikokoinen makea, punalihainen bataatti per nuppi
voita
kanelia
sokeria

L?mmit? uuni 200 asteeseen ja laita bataatit ritil?lle leivinpaperin p??lle. Paista noin tunti, kunnes paksuimpaan kohtaan ty?nnetty tikku painuu esteett? l?pi. T?ss? vaiheessa bataatista on saattanut tihkua pisaroita, jotka ovat karamellisoituneet pinnalle. T?m? on OK, ja vain hyv? juttu.

Viill? kyps?n bataatin kuori auki uuniperunamaisesti, levit? rakoa ja laita sinne reilu nokare voita. Viimeistele ripottelemalla kainostelematta kanelisokeria. Kukin aterioija voi tehd? t?m?n my?s itse makunsa mukaan. Kanelisokerivoisula on tarkoitus sekoittaa pehmenneeseen sisukseen ennen nauttimista. Teelusikka sopii t?h?n mainiosti, ja kannattaa kattaa valmiiksi p?yt??n.

Kiitokset t?st? makuel?myksest? menev?t Texasiin Lone Star Steakhouselle. Hyv?? oli, ja sit? parempaa mit? isomman pihvin kyytipoikana uunibataatti sy?d??n!


3 Responses to “Lone Star Steakhouse Baked Sweet Potatoes”  

 1. paola_

  Bataatista saa tehty? my?s makeaakin makeamman j?lkiruoan, jonka voi tarjoilla j??tel?n, kermavaahdon tai vastaavan kaverina. Ohje on muistinvarainen, kun reseptit ovat kotona :-)

  pari isoa bataattia
  hunajaa
  1 dl p?hkin?rouhetta

  Keit? bataatit kypsiksi ja viipaloi / kuutioi ne. Paahda p?hkin?rouhe paistinpannulla ja kun p?hkin?t ovat saaneet v?ri?, lis?? joukkoon reilusti hunajaa (niin ett? lopputulos on sopivan tahmea seos).

  Levit? pieneen voideltuun uunivuokaan bataattiviipaleet ja kaada p?hkin?-hunajaseos niiden p??lle. Paista kuumassa uunissa hetken verran. Anna j??hty? (pirullisen kuumaa heti uunista tullessaan) ja sy?.

  Hunajaseoksen voisi varmaan my?s maustaa haluamallaan tavalla, ns. pullamausteet (kaneli, kardemumma, tms.) voisivat toimia hyvin. T?m? on tosiaan ylett?m?n makeaa, joten ruokailijaa kohden kovin isoa annosta ei tarvita.

 2. Antti

  Kuulostaa hyv?lt?, tuota pit?? kokeilla ihan l?hiaikoina. Suunnittelin nimitt?in kurpitsapiiraan tekemist?, mutta taisin missata sesongin parilla viikolla, ja s?il?tty? kurpitsaa Suomesta ei taida l?yty? muuten kuin etikkaisina kuutioina. Ellei sitten Hakaniemen etniset kaupat taas pelasta p?iv?? :)

 3. Anna

  Kurpitsapiirakasta tuli mieleen ett? t?rm?sin t?n??n amerikkalaisessa naistenlehdess? kurpitsapiirakkakasvonaamioon. Kyse ei ole slapstick momentista kuten ekaksi ajattelisi, vaan ihan oikea resepti. Pist?n sulle kun olet metroseksuaali:

  1/2 cup fresh pumpkin puree
  1 tbsp honey
  1 cup plain instant oatmeal

  Mix ingredients in a bowl & heat in a microwave for 10 second. Smooth over face & leave on for 20 mins. Antioxidants in pumpkin fight wrinkle-producing free radicals, oatmeal gently exfoliates, and honey smoothes the skin.

  Fennovegaaniversiossa sotketaan lanttulaatikon j?miin Elovenaa?

  Silt? varalta ett? haluat kylpe? O’boy-kaakaossa lis?? spa-reseptej? t??ll? http://tinyurl.com/8ddvs

  ZZ
Postings by Month