Doughboy -ruokablogiJoy of Vacuuming eli Electrolux ergorapido

Olen aina inhonnut imuroimista yli kaiken. Imurikanisterin, letkujen ja putkien kaivaminen siivouskomerosta saa yleens? kaiken muun siell? olevan romahtamaan lattialle. Jottei k?rsimys t?h?n p??ttyisi, imurin s?hk?johto on aina jaloissa, takertuneena johonkin nurkkaan ja viimeisen? kiusanaan j?tt?? kelautumatta takaisin koneen sis?lle. Lis?ksi imurin kiskominen letkun per?ss? on t?ysin idioottimaista, se kun kolhii huonekalut tai py?r?ht?? ymp?ri letkun kiristyess? aivan et?isimpiin nurkkiin kuroteltaessa.

Leffoistakin tuttu amerikkalaistyylinen p?lynimurimalli, jossa suutin, moottori ja p?lypussi ovat samassa varressa, korjaa monta n?ist? puutteista. Suomessa n?it? ei pahemmin ole kaupan hyllyill? n?kynyt, kyll?h?n tukkuliikkeet tiet?v?t paljon meit? paremmin mik? kuluttajille on hyv?ksi.

Tekniikan maailman numerossa 20/2005 oli pikakoe Electrolux ergorapidosta otsikolla “Kaksi imuria yhdess?”. Artikkelin luettuani tiesin heti, ett? t?m? on minun laitteeni. Ergorapido on reilut kaksi kiloa painava johdoton akkup?lynimuri, jossa on mukana my?s rikkaimuri. Sen saa irti nappia painamalla, ja vastaavasti naksahtaa takaisin paikalleen kuin itsest??n. Lattiauuttimessa on moottorilla py?riv? harjaosa, joka ohjaa roskat ja hieman raskaammatkin irtoesineet tehokkaasti koneen sis?lle. Akku riitt?? mainiosti ainakin 55 neli?n kaksiooni. Kun imuri ei ole k?yt?ss?, se istuu siistiss? lataustelineess??n ja on n?in aina valmiina k?ytt??n. Nikkeli-metallihydridiakkuja ei tarvitse edes k?ytt?? tyhj?ksi ennen uudelleenlatausta.

K?tevyytens? lis?ksi reddot 2005 -muotoilupalkinnon voittanut ergorapido on n?tti kuin porsas pienen?: t?ll? kertaa imuria ei tarvinnut piilottaa hankalasti siivouskomeron pohjalle, vaan se sai pysyv?n paikan keitti?n seinustalta ollen n?in aina helposti k?sill?. Nyt imurointi ei olekaan en?? vastenmielist?, vaan suorastaan mukavaa puuhaa.

TM:n ilmestymisen aikaan ergorapidot olivat pitk??n loppuunmyytyj?, mutta nyt ainakin Gigantti oli saanut niit? uuden er?n. Kun viel? mainitsin Stockan ja Prisman myyv?n niit? 119 eurolla, Gigantti tiputti hintansa heti 129 eurosta 115 euroon. Kaupat tietysti syntyiv?t ja voin l?mpim?sti suositella laitetta kaikille muillekin siivouskammoisille.


Postings by Month