Doughboy -ruokablogiThai-bataattisosekeitto ja lampaansisukkaa

Thai Sweet Potato Soup with Lamb FilletKaikki thairuoka on yummya, ja olenkin jo pitk??n pl?r?illyt Bostonista aikoinaan ostamaani Asian Soups -kirjaa sill? silm?ll?. Eilen oli viimeinen tentti (kop-kop-kop), joten t?n??n pystyin hyv?ll? omallatunnolla tekem??n ekskursion Hakaniemen Vii Voaniin mukavassa pikkupakkasessa. Lopputuloksena oli t?m? miedon mausteinen ja mukavasti l?mmitt?v? herkullinen thaisoppa.

Luonnollisesti sopasta voi tehd? vege-version yksinkertaisesti j?tt?m?ll? lihan pois – se kun lis?t??n joka tapauksessa jo valmiin keiton p??lle. Yrttimixi pit?? silti valmistaa, se on olennainen keiton maulle :)

Thai-bataattisosekeitto ja lampaansisukkaa

kahdelle

1 keskikokoinen bataatti
oliivi?ljy? paistamiseen
1 iso punasipuli
1 1/2 valkosipulin kyntt?, murskattuna
2,5 cm tuoretta inkiv??ri?, kuorittuna ja raastettuna
1 litra kanalient? (tai litra vett? ja kaksi liemikuutiota)
(1 rkl kurkumaa, jauhettua)
1 pieni punainen chili, silputtuna
1 limen kuori, raastettuna
100-200 g kanan- tai ankanrintaa tai lampaanfileet?
1/2 tl thai-kalakastiketta (fish sauce)
1 limen mehu
mustapippuria, jauhettua
kourallinen tuoretta korianteria
kourallinen tuoretta basilikaa
kourallinen tuoretta minttua

Paista bataatti kuorineen 200-asteisessa uunissa kunnes tikku menee helposti l?pi, 30-60 minuuttia. T?ss? v?liss? kuori ja raasta inkiv??ri, suikaloi punasipuli hienoksi ja hienonna valkosipuli, ja jaa n?m? kahteen osaan. Voit my?s raastaa limen kuoren ja hienontaa chilin valmiiksi. Kypsenn? pieniksi suupaloiksi leikattu liha kevyesti ja laita syrj??n odottamaan.

Kun bataatti on kyps?, poista se uunista ja j?t? j??htym??n siksi kunnes pystyt kuorimaan sen. Kuullota puolet sipuleista, inkiv??rist? ja valkosipulista tilkassa oliivi?ljy?, noin 3-5 minuuttia. Lis?? kanaliemi ja v?rj?? tarvittaessa kurkumalla, jos ostamasi bataatti sattui olemaan vaaleaa sorttia. Anna porista hiljakseen 15 minuuttia.

Lis?? kuorittu ja pilkottu bataatti nesteeseen, ja keit? 2-3 minuuttia. Poista levylt? ja soseuta tasaiseksi keiton hieman j??hdytty?. Pid? sose kuitenkin tarjoilul?mpim?n?.

Kuumenna tilkka oliivi?ljy? ja paista j?ljelle j??nyt puolisko sipuleista, inkiv??rist? ja valkosipulista, chili, limen kuori ja esikypsennetty liha nopeasti sekoittaen noin minuutin ajan. Poista liedelt? ja lis?? viel? kalakastike, limen mehu, mustapippuri, korianteri, basilika ja minttu. Sekoita nopeasti.

Annostele liemi suoraan lautasille ja lis?? lihaseos varovasti annoksen p??lle. Sy?d??n heti.

Vaikka alkuper?inen resepti oli ankalle, k?ytin itse edelliselt? p?iv?lt? t?hteeksi j??nytt? lampaan fileet?. Sopi mielest?ni mainiosti. Kurkumaa k?ytet??n vain kauniin keltaisen v?rin saamiseksi, ja sen voi j?tt?? pois maun yht??n k?rsim?ttPostings by Month