Doughboy -ruokablogiLihakeitto

n. 2 kg naudan etuselkää (Reinin pihvikarjan on mainiota)
laakerinlehtiä
4-6 isoa sipulia
suolaa
pippuria
maustepippuria
lanttu
palsternakka
4-5 isoa porkkanaa
n. 1 kg siikli-perunoita
juuriselleri
tuoretta persiljaa

Laita liha kylmään veteen kokonaisena tai pariin palaan leikattuna niin, että se peittyy. Kahden kilon pala tarvinnee noin 3 litraa vettä. Kuori vaahto, kun vesi alkaa kiehua. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää parikymmentä musta- ja maustepippuria, jokunen laakerinlehti sekä muutama iso sipuli lohkoiksi leikattuna.

Keitä lihaa kaksi tuntia, tai kunnes se on mureaa. Nosta liha pois ja jätä jäähtymään.

Lisää kuutioidut juurekset ja suola ja keitä niitä tunti-puolitoista, mutta jätä perunat vielä pois tässä vaiheessa. Lisää perunat ja anna kiehua vielä 20-30 minuuttia. Kun perunat alkavat olla kypsiä, lisää sekaan isoiksi kuutioiksi leikattu liha. Anna lihan lämmetä kunnolla pienellä lämmöllä.

Tässä vaiheessa lanttu, palsternakka ja juuriselleri ovat liki kadonneet liemeen, porkkanat ovat edelleen napakoita, mutta perunatkin alkavat hajota mukavasti. Sekoita lopuksi joukkoon hakattu persilja ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoile kovan ruisleivän ja voin kanssa.


Postings by Month