Doughboy -ruokablogiThai Red Bean Curry – vihreit? papuja thaityyliin

En kuollut parin p?iv?n vegekokeiluihin, joten p??tin jatkaa samalla linjalla. T?m?np?iv?inen kasvisruokani on thairesepti maanmainion What’s Cooking -sarjan Thai-osasta. Ruokalajin englannin kielinen nimi Thai Red Bean Curry on v?hint??nkin harhaanjohtava, sill? siin? ei k?ytet? punaisia papuja saatika pavun siemeni?, vaan tuiki tavallisia vihreit? papuja. Punainen nimess? viittaa kastikkeen l?mpim??n, ruosteenpunaiseen v?riin, joka tosin ei oikein n?y ottamassani kuvasta. Itse miell?n my?s curryn hieman erilaiseksi, mutta so what! Lopputulos on hyv?? nimest? huolimatta :)

Thai Red Bean Curry

Thai Red Bean Curry

kahdelle (170 kcal / annos)

200 g vihreit? papuja (tuoreita tai pakaste-)
1-2 valkosipulin kyntt?
1 pieni, tulinen chili tai n. 1/2 tl kuivattua chilimurskaa (maun mukaan)
1/2 tl paprikajauhetta
1 sitruunaruohon varsi (lemongrass)
1 rkl thai-kalakastiketta (nam pla)
reilu 1/2 dl kookosmaitoa
1-2 kev?tsipulin vartta
1/2 rkl ?ljy? paistamiseen

Leikkaa pavut noin viiden sentin p?tkiksi, keit? kaksi minuuttia ja valuta kuiviksi.

Leikkaa valkosipuli ja sitruunaruoho ohuiksi suikaleiksi. Laita valkosipuli, chili, paprikajauhe, sitruunaruoho, kalakastike ja kookosmaito tehosekoittimeen, ja sekoita kunnes tasaista.

Leikkaa kev?tsipulit viistosti ohuiksi suikaleiksi, ja paista niit? noin minuutti kuumassa ?ljyss?. Lis?? kastike tehosekoittimesta ja anna kiehahtaa. Keit? kastiketta kasaan, kunnes siit? on j?ljell? noin puolet (mukavan paksua, ei en?? juokse), noin 3-4 minuuttia. Lis?? pavut, ja anna niiden l?mmet? hautumalla pari minuuttia. Tarjoile heti kuumana.

N?m? pavut sopivat hyvin jonkin toisen ruuan lisukkeeksi, tai ihan sellaisenaan maukkaaksi alkupalaksi. Ellet muuten pid? vihreist? pavuista, t?m? voi olla keino saada suosituksen mukainen p?ivitt?inen kasvisannos nielty? alas ;)


No Responses to “Thai Red Bean Curry – vihreit? papuja thaityyliin”  

  1. No Comments

Leave a ReplyPostings by Month