Doughboy -ruokablogiKaramellisoitu kukkakaali

Kaikilla on varmasti henkil?kohtaisia kokemuksia ylikeitetyst?, vetisest? ja mauttomasta kukkakaalista. Yht? lailla tuttuja lienev?t yritykset pelastaa t?m? onneton kasvis erilaisilla juustogratiineilla. T?h?n saakka olen pyrkinyt v?lttelem??n kukkakaalia, mutta jos sit? on ollut pakko sy?d?, olen pyyt?nyt omani raakana.

Kiitos Jim Dixonin ja h?nen Real Good Food -saittinsa, kukkakaali sai t?n??n 29 vuoden alennustilansa j?lkeen ylennyksen ruokap?yd?ss?ni juhlapaikalle. T?m? karamellisoidun kukkakaalin ohje on nimitt?in mit? triviaalein, ja lopputulos niin typerrytt?v?n herkullinen, ett? ongelmaksi tulee l?hinn? tarpeeksi suuren kukkakaalin l?yt?minen useamman kuin yhden ruokailijan tarpeet tyydytt?m??n.

Olin melko skeptinen laittaessani kaaliviipaleet uuniin, mutta puolen tunnin paistamisen j?lkeen ensimm?iset maistiaiset olivat koitua kohtaloksi koko pellilliselle :)

Karamellisoitua kukkakaalia

Karamellisoitu kukkakaali

pieni kukkakaali yhdelle, iso kahdelle
oliivi?ljy?
merisuolaa

Laita uuni l?mpi?m??n 200 asteeseen. Leikkaa kukkakaali pystysuunnassa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Yhdest? kaalinp??st? tulee vain muutama ehj? viipale, mutta ylim??r?iset hieman isommat mujut kannattaa my?s paistaa, ainakin arkiaterian tarpeiksi.

Sivele viipaleet molemmin puolin reippaasti oliivi?ljyll?, ja ripottele liberaalisti meerisuolaa. Paista noin 30 minuuttia kerran k??nt?en, tai kunnes kauniin ruskettuneita. Tarkista suola ja tarjoile heti. Halutessasi voit pirskotella hieman lis?? ?ljy?.

Kaali on parhaimmillaan tulikuumana suoraan uunista, joten muu ruoka kannattaa pit?? valmiina odottamassa!


5 Responses to “Karamellisoitu kukkakaali”  

 1. Heta

  Ihanaa Antti! Parasta kukkakaalia, jota olen koskaan maistanut!

 2. Sari

  Tuota on pakko kokeilla! Siis tuosta ei voi resepti en?? helpommaksi muuttua ja jos se on viel? hyv??…

 3. Tanja

  J?rjett?m?n hyv??! N?ill? tulen herkuttelemaan usein! Kiitos reseptivinkist

 4. Sharja

  Kiitos kiitos kiitos. Kerran viel?: kiitos!!

 5. Eeva

  Todella hyv? ja helppo ohje, sopii my?s porkkanoille! Suosittelen!!Leave a ReplyPostings by Month