Doughboy -ruokablogiUusi lelu

Patel Brothers -supermarketin maustearsenaaliaLounastimme viime viikonloppuna Queensiss? 74. kadulla sijaitsevassa Jackson Dinerissa joka tarjoaa halpaa ja taivaallista intialaista ruokaa buffetista. Ensik?ynnill? poikkesin ei-intialaisen n?k?isen? joukosta, mutta nyt asiakaskunta oli muuttunut sekoitukseksi liberaalimummoja, krapulaisia hipstereit? ja paikallisia perheit?.

Jackson Heightsissa sijaitsee noin korttelin kokoinen mini-Bombay, jossa sarikaupat kilpailevat asiakkaista, kulta on satsumankeltaista, elintarvikeliikkeet sis?lt?v?t aivan fantastisia maustevalikoimia, ja desit kaivelevat Amitabh Bachnanin ja muiden Bollywood-t?htien tuotantoa pahvilaatikoissa jalkak?yt?vill?. Alue sulaa nopeasti mini-Bangladeshiksi, halal-lihakaupoiksi ja kullattua muovia oleviksi koraaninv?rssyiksi. Ja aivan silm?nr?p?yksess? koko Subcontinent j?? taakse: seuraavat parinkymment? korttelia ovat Latinalaista Amerikkaa j?rjestyksess? Ecuador, Kolumbia, Peru ja Meksiko.

TortillapannuMeksikon-reissun aikana addiktoiduin tuoksuviin maissitortilloihin ja olen siit? l?htien himoinnut omaa tortillapr?ssi?. Nappasin mukaan kolumbialaisvalmisteisen painavan valurautapr?ssin 12 taalalla Jackson Heightsista Roosevelt Avenuella 90. kadun tienoilla sijaitsevasta latinalaisamerikkalaisesta kodinkonekaupasta. Kokeilin joskus tehd? itse maissitortilloita Helsingiss? ankein tuloksin. Ei ihme, sill? maissitortillojen teko vaatii kalkkik?sitelty? erityisjauhoa. Oikotie tortilloihin l?ytyy masecasta, joka on kuivattua tortillataikinaa. T??ll? sit? l?yt?? joka kulmabodegasta.

Maseca-tortilloista tulee parempia kuin elottomat pitk??n s?ilyv?t muovipussitortillat, mutta maissin tuoksu voisi olla vahvempi. Maukkain tortilla syntyisi ty?l??n atsteekeilta periytyv?n prosessin tuloksena. Jokainen meksikolainen sy? keskim??rin 15 tortillaa p?iv?ss?. K?simorttelilla t?m?n jauhom??r?n tuottaminen vie p?ivitt?in nelj? tuntia. Sybille Bedfordin erinomainen matkakertomus Meksikosta toisen maailmansodan j?lkeen kertoo, ett? natsisaksaa Frida Kahlon kotikaupungin Coyoacánin mutaisille takakujille paennut v?h?varainen it?eurooppalainen emigranttiperhe joutui palkkaamaan itselleen pari palvelijaa selviyty?kseen uuden maan arjesta. Vaikka palvelijoille opetettiin eurooppalaistyylinen leiv?nteko, he pit?ytyiv?t mieluummin perinteisiss? ruoissaan, joten palvelijoille piti palkata viel? nelj? omaa palvelijaa py?ritt?m??n kivimyllyj? jotta kaikki pysyisiv?t tortilloissa.

Maissitortillat

2 dl kalkkik?sitelty? maissijauhoa (maseca- tai masa harina-jauhoa)
1 1/8 dl vett?

Sekoita vesi masecaan ja vaivaa 3 min. Jos taikina tuntuu kuivalta, lis?? 1/2-1 rkl kerrallaan vett?. Tavoitteena on silkkinen kimmoisa pallo, joka ei murene sormissa, mutta ei my?sk??n tartu niihin. Py?rittele 8 golfpallon kokoiseksi sile?ksi m?ykyksi, laita odottamaan kostutetun talouspaperin alle.

Taita kaksi kertaa tortillapr?ssin kokoinen leivinpaperiarkki kahtia. Aseta se tortillapr?ssiin siten ett? arkki aukeaa tortillapr?ssin saranasuuntaan. Paina maseca-pallo litte?ksi leivinpaperin v?liss? pari sentti? kohti saranaa tortillapr?ssin keskustasta ja litist? edelleen pr?ssi kiinni. Hiero leivinpaperia sormien v?liss? jotta tortilla irtoaa. Paista l?hes savuavan kuumalla kuivalla valurautapannulla ensin 30 s, k??nn?, paista toista puolta noin minuutti, k??nn? taas, ja ota lautaselle pyyhkeen sis??n odottamaan tarjoilua.

Tacos de carne asada

Tacos de carne asadaTavallinen tapa k?ytt?? tortilloita (jauhotortillatkin k?yv?t) on tehd? niist? pehmeit? tacoja – muistatko veli sonoralaiset sn?g?ritacot viime kes?n?? Tortillalle levitet??n lusikallinen nopeasti ruoka?ljyss? paistettuja naudanlihasuikaleita, hakattua salaattisipulia, tuoretta korianteria, ja reilusti punaista chilist? salsa picantea. Suolataan energisesti ja puristellaan p??lle mehua limettilohkoista.Postings by Month