Doughboy -ruokablogiTomaatti-caesar

Viime aikoina olen sy?nyt lounaaksi caesar-salaatteja erilaisilla lisukkeilla h?ystettyin?. Paistetut kanan- ja kalkkunanrinnat sopivat suikaloituina ja viel? hiukan l?mpimin? erinomaisesti caesar-kastikkeen ja parmesaanin makumaailmaan. Eilen kuivaamistani kymmenest? tomaatista on viel? hyv?t kolme nelj?nnest? j?ljell?, joten p??tin itselleni ep?tyypillisesti l?hte? t?n??n puhtaasti vegelinjalle tekem?ll? tomaatti-caesarin.

Tomaatti-caesar

Olen liian laiska tehd?kseni caesar-kastikkeen alusta l?htien, Felix kun on hoitanut asian puolestani. Itse tekem?ll? kastikkeesta saisi todenn?k?isesti maukkaamman, mutta blenderin puute, edell? mainittu laiskuus ja ep?ilys huonosta s?ilyvyydest? yhdess? v?h?isen kertatarpeen kanssa ovat saaneet vaa-an kallistumaan teollisen tuotteen kannalle.

Caesar-salaatti

yhdelle (120 kcal)

1 romaine-ruukkusalaatti
caesar-kastiketta
parmesaania

Leikkaa salaatti sopivan kokoisiksi paloiksi ja kippaa silppu isoon kulhoon. Lorauta sekaan kastiketta ja raasta p??lle parmesaania makusi mukaan. Sekoita hyvin.

Kohtuullisella kastikkeen ja parmesaanin annostelulla yhden salaattiannoksen energiasis?lt? on noin 120 kcal, eli sopivan v?h?n kevyeksi laihis-lounaaksi. Sadalla grammalla kanalla tai kalkkunalla h?yst?en salaatista tulee ruokaisampi, eik? energiaa tule lis?? kuin toiset 120 kcal.

Kuvan annoksessa on kaksi kuivattua tomaattia kahdeksaan osaan leikattuina, mik? vastaa vain 40 kcal:ia. Kuivattujen tomaattien konsistenssi on mukavan lihaisa, joten salaatti tuntui kaikessa vegeydess??nkin ihan mukavalta. Nam!


5 Responses to “Tomaatti-caesar”  

 1. Anna

  Jos haluut tehd? oman Caesar-kastikkeen, t?? toimii ainakin Suomessa jossa raa’at munat ovat suht. salmonellattomia:

  1 munankeltuainen
  1 t?lkkisardiini (poista keskiruoto) tai 2 pient? italialaista sardiinifileet? (filetti di alici) lasipurkista
  oliivi?ljy?
  1-2 tl sitruunamehua
  pari tippaa tabascoa
  1-2 tl Worcestershire-kastiketta
  vastajauhettua mustapippuria

 2. Anna

  Unohdin sanoo et blenderi? ei tuohon tosiaankaan tarvitse, ihan haarukka riitt?

 3. Antti

  Mist? l?htien s? olet ollut huolissasi selk?ruotojen poistamisesta ;P

 4. Anna

  Grrr, ootin tota kommenttia.
  Yay, pystyn taas sy?m??n.

  zz

 5. Anna

  Totally unrelated, mut oheinen juttu saattaa kiinnostaa suakin – NY Timesin ruokakriitikko on viikon undercover-tarjoilijana bostonilaisessa ravintolassa.

  http://tinyurl.com/dux97Leave a ReplyPostings by Month