Doughboy -ruokablogiOz Kangaroo Pyttipanna

Antti with a fresh killSuomessakin mets?styst? harrastaneena ennen Australiaan l?ht??ni mielt?ni kutkutti ajatus kengurujahdista. En pit?nyt t?t? kovin varteenotettavana mahdollisuutena, kunhan vain leikittelin ajatuksella. Australiassa on Suomeen verrattuna tiukka aselains??d?nt?, ja oletin t?m?n haittaavan mets?stysturismia.

Perinteisen kaupunkien bongaamisen sijaan p??tin tehd? Australian-matkastani hieman erilaisen: bookkasin itseni kymmenen p?iv?n safarille Sydneyst? Alice Springsiin l?pi kuuman, kuivan ja autiomaiden halkoman outbackin. Matka taittui maastoautoon rakennetulla minibussilla, ja kilometrej? kertyi t?ss? ilmastoimattomassa menopeliss? 35-45 asteen p?iv?l?mp?tiloista huolimatta useita tuhansia. Outback-safari oli aika rankka niin fyysisesti kuin henkisestikin, kuumuus vei kirjaimellisesti mehut. Loppua kohti matkan teko kuitenkin helpottui, kun elimist? tottui l?mp?tilaan. Illat vietimme nuotion ymp?rill? istuskellen, ja nuotio toimi my?s hellana illallisen valmistuksessa. Y?t nukuimme taivasalla etel?n vieraiden t?htien ja kirkkaan kuun valaistessa maisemaa.

Chris skinning Skippy's tailMatkan puoliv?lin tienoilla vietimme pari p?iv?? Iga Wartassa Adnyamathanha -aboriginaaliheimon parissa. T??ll? tarjoutui mahdollisuus osallistua kengurunmets?stykseen. Opas hoiti ampumisen ja ruhon k?sittelyn kengurun kanssa poseeraamisen j??dess? meid?n huoleksemme. Niin tai n?in, tuore kengurunpaisti oli luvassa, ja mik?s sen mukavampaa.

Olen jotenkin aina kuvitellut kengurut miehen korkuisiksi el?imiksi, ja niinp? otusten pieni koko yll?tti. Lis?ksi niit? ei kovin paljon n?e p?iv?aikaan. Sen sijaan auringon laskiessa autoilu muuttuu mielenkiintoiseksi, kun lehm?t, kengurut, kamelit ja muut pienemm?t el?imet hakeutuvat tielle ajovalojen houkuttelemina. ?kkijarrutuksiin olikin hyv? varautua, ja bussikuskit yrittiv?tkin varoittaa jarrutuksesta huutamalla SKIPPY!

Wendy mixing the kangaroo pyttipannaMatkaseurueemme ei kokenut Skippy-kengurun sy?mist? ongelmalliseksi, ja niinp? seuraavaksi illaksi oli luvassa herkkuhetki?. Oppaamme Craig (yll? nylkem?ss? h?nt??) yll?tti minut t?ysin ilmoittamalla aikeenaan valmistaa Oz ‘roo pyttipannaa, eli kengurupyttipannua. Skandinaavit ovat penetroineet Australian ilmeisen hyvin… Oz on Australian lempinimi, ja sill? ei k?sitt??kseni ole mit??n tekemist? Wizard of Ozin kanssa :)

Kangaroo pyttipanna on Land Cruiser's hoodCraigin kengurupyttipannu oli suorastaan herkullista, tosin niin olivat kaikki muutkin nuotiolla valurautapadassa haudutetut ruuat pitkien ja uuvuttavien p?ivien p??tteeksi ;) Suomessa kengurun sijaan pyttipannuun sopisi varmasti naudanpaisti.

Tarkkaa resepti? en tullut udelleeksi, mutta aika l?helle p??see kuutioimalla perunoita, bataattia, sipuleita ja lihaa (kuvan annoksessa kengurun koipea), ja maustamalla t?m?n suolalla ja yrteill? (rosmariinia ja timjamia muistaakseni), sek? lorauttamalla sekaan Craigin secret saucea, Worcestershire-kastiketta. Muhennos hautui nuotiolla tunnin-puolitoista.


2 Responses to “Oz Kangaroo Pyttipanna”  

  1. relly

    Hello,
    Just passing and found this picture. I have tried crocodile meat,a bit of a chicken texture, but not kangaroo meat. It was during a national day of Australia in a hotel in Solomon Island.

  2. Antti

    Hi relly, Thanks for visiting! The kangaroo meat was pretty good, and I have made it also in Finland, albeit obviously being supermarket-bought ;)

    I ventured to your blog, Franco-Pinay Food Adventure, and the stuffed zuchinis look simply adorable! I’m currently braising a batch of tomatoes, but I’ll definitely try those zuchinis very soon!Leave a ReplyPostings by Month