Doughboy -ruokablogiNigellan klementiinikakku

Nigella's Clementine Cake

Leivontasarja jatkuu t?n??n klementiinisesongin kunniaksi Nigellan klementiinikakulla. Nigella Lawson, englantilainen Domestic Goddess ja TV-kokki, ei esittelyit? kaivanne.

Klementiini on ilmeisesti mandariinin ja appelsiinin risteym?, joka l?ydettiin Algeriassa 1902. Se on mandariinia pienempi, pehme?kuorisempi ja siin? on hyvin v?h?n siemeni?. Kaupat ovat juuri nyt pullollaan klementiinej?, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla t?t? mielenkiintoista sitrusaromista resepti?. Jauhottomana t?m? sopii erinomaisesti my?s keliakikoille.

Erikoiseksi reseptin mielest?ni tekee klementiinien pitk? keitt?minen ja k?ytt?minen kuorineen p?ivineen. Runsas zesti n?kyykin sitten lopputuloksessa upeana oranssina.

Nigellan klementiinikakku

4-5 klementiini? (noin 375 g)
6 munaa
250 g mantelirouhetta
1 tl leivinjauhetta (kukkurallinen)

Laita klementiinit pieneen kattilaan ja peit? vedell?. Keit? miedolla l?mm?ll? kaksi tuntia. Kun aika on kulunut t?yteen ja klementiinit muistuttavat mopsia liian isoine kuorineen, poista ne vedest? ja anna j??hty?.

L?mmit? uuni 190 asteeseen ja voitele tai vuoraa leivinpaperilla noin 21-senttinen py?re? irtopohjavuoka. Hienonna mantelirouhe tehosekoittimella hienohkoksi jauheeksi. Sekoita kukkuramitallinen leivinjauhetta manteleihin.

Halkaise klementiinit ja poista siemenet. Voit huoletta tonkia sisuksia sormin, sill? l?ydetty?si kaikki siemenet soseuta klementiinit kuorineen p?ivineen sauva- tai tehosekottimella.

Vaihda tavalliseen k?sivatkaimeen tai yleiskoneeseen, ja lis?? loput aineet mantelin ja sokerin ja kanamunien kanssa vuorotellen. Vatkaa tasaiseksi.

Kaada seos vuokaan ja paista tunti, kunnes keskelle ty?nnetty tikku tulee puhtaana ulos. Peit? kakku foliolla 40 minuutin kohdalla, jotta pinta ei pala. Kun kakku on kyps?, anna sen j??hty? kokonaan vuoassaan.

Nigella kehottaa malttamaan mielen, ja maistamaan kakkua vasta seuraavana p?iv?n?, jolloin sen kosteus ja maut ovat ehtineet tasaantua. Kakku s?ilyy hyvin, joten sen voi huoletta tehd? muutamaa p?iv?? ennen aiottua herkkuhetke?.

Muita Nigellan herkkuja voi ihailla esimerkiksi uskomattoman hienoin valokuvin h?ystetyst? leivontakirjasta “How to Be a Domestic Goddess: Baking and the Art of Comfort Cooking”.


3 Responses to “Nigellan klementiinikakku”  

 1. Anna

  Kai s? l?ysit jostain luomuklementiinej?? Noita k?siteltyj? kun pist?t kakkuun, rupeet valaisemaan pime?ss? ja sun ruumiisi ei koskaan maadu.

  ZZ

 2. paola_

  Asiasta aivan sivuun: mietinkin, ett? Doughboy on nimen? jostain tuttu ja ta-daa, seh?n on Pillsburyn hahmo. Luen nimitt?in parhaillaan mit? hauskinta ruoanlaittoon liittyv?? opusta, jossa Pillsburylla on iso rooli. Cookoff: Recipe Fever in America (Amy Sutherland) kertoo resepti- ja kokkauskilpailuista niiden luvatussa maassa, ja Pillsbury Bake-Off on kilpailijoiden silmiss? n?ist? kisoista ehk? arvostetuin.

  Suosittelen l?mpim?sti jokaiselle keitti?ss? viihtyv?lle kotikokille :-)

 3. Antti

  Harmi, ettei Pillsburyn tuotteita mainosteta Suomessa. Poppin’ Freshi? katsellessa telkkarin mainoskatkot tuntuvat suorastaan kivoilta :)

  Pit?? yritt?? kaivaa tuo kirja jostain, olisikohan kirjastossa…Leave a ReplyPostings by Month