Doughboy -ruokablogiAjattelin ensin otsikoida postauksen “Antin ‘I Don’t Wanna Be Single’ Penne alla Vodka”, mutta olkoon nyt alkuper?isess? asussaan. Toivottavasti lopputulos on sama, j??n odottelemaan :)

Penne alla Vodka on italialainen keksint?, joskin Italiasta sit? on nykyisin melko vaikea l?yt??. Ruokalajin historia juontaa 1970-luvulle, jolloin vodka oli viel? tuntematonta Italiassa, ja maahantuojat tekiv?t kaikkensa saadakseen sen tunnetuksi. Yksi markkinointikikka oli reseptikilpailun j?rjest?minen, ja lopputuloksena oli t?m? votkakastike. 70-luvun puoliv?liss? se oli varsinainen trendipasta, mutta nykyisin Penne alla Vodkaa l?yt?? parhaiten Amerikasta, jossa se on eritt?in suosittua.

Penne alla Vodka

Bostonissa lempi-italialaisravintolani oli Brooklinessa sijaitseva Vinny Testa’s, ja siell? herkullisin annos oli heid?n Penne alla Vodka makealla italialaisella fenkolimakkaralla ja Asiago-juustolla h?ystettyn?. Mmm! Annos oli edullinen, vain kymmenen euroa, mutta niin iso, ett? siit? riitti sy?t?v?? kahdelle tai toinen ateria viel? kotiin viemiseksi. S?inkin monesti j??kaappikylm?? pastaa y?palaksi. Herkkua!

T?m? Rachael Rayn resepti ei sis?ll? lihaa, mutta jauheliha tai italialainen tuoremakkara sopii sekaan oivallisesti. Kastike on todella helppo ja nopea valmistaa – se on oikeastaan aivan tavallinen tomaatti-kermakastike, johon on lis?tty votkaa. Aromi on kuitenkin uniikki, joten ei muuta kuin kokeilemaan.

Penne alla Vodka

kahdelle (600 kcal / annos)

1/2 rkl ?ljy?
1/2 rkl voita
2 shalottisipulia
2-4 valkosipulin kyntt?
6 cl maustamatonta votkaa
1,25 dl kanalient? (kuutiosta tehty ok)
400 g t?lkki karkeaa tomaattimurskaa
225 g penne rigateja
0,6 dl kermaa (Valion 10% 3 juuston ruokakerma sopi kivasti)
tummaa Maizenaa suurustamiseen
suolaa, pippuria
10 tuoretta basilikan lehte?

Hienonna shalotit ja valkosipulin kynnet. Kuumenna voi ja ?ljy kasarissa, ja kuullota shalotteja ja valkosipuleita 3-5 minuuttia, kunnes kauniin ruskettunutta. Lis?? kanaliemi ja tomaattimurska sek? mausta suolalla ja pippurilla. J?t? porisemaan hiljakseen.

Kiehauta iso kattilallinen vett?, lis?? reilusti suolaa ja keit? pennej? valmistajan ohjeen mukaan (noin 10-15 min), kunnes al dente.

Lis?? kerma ja votka kastikkeeseen, ja poista liedelt?, kun se alkaa kuplia uudelleen. Jos kastike vaikuttaa liian juoksevalta, suurusta kourallisella tummaa Maizenaa. Valuta pasta ja sekoita kastikkeeseen silputun basilikan kanssa. Tarjoile heti raastetun parmesanin kanssa.

Rachael Ray (c) FHM USA

Rachael Ray (yll?) ei ole viel? tunnettu ainakaan Suomessa, mutta Yhdysvalloissa (ja viime kuulemani mukaan Australiassa) h?n on supersuosittu TV-kokki Food Networkilla. Rachael on kirjoittanut my?s lukuisia keittokirjoja (joista yhden sain Annalta joululahjaksi, Thanks!). The New York Timesiss? ollut artikkeli viime syksylt? summaa Rachaelin saavutukset:

Though the nation’s food elite might cringe, Ms. Ray, 37, is one of the most influential people cooking today. Let the big-name chefs fuss with foams and sous vide. She’ll stick with hot dog nachos and “jambalika,” a dish that is kind of like jambalaya. With more than 4 million books in print and four shows on the Food Network, Ms. Ray has shown America the way back to the kitchen.

En ole my?sk??n ainoa, jonka mielest? Rachael on s?p?-Rachael:

Her mother answers her daughter’s fan mail, which can range from children’s drawings to marriage proposals to letters from recently widowed senior citizens.

“She’s big with the guys, let me tell you,” her mother said.

Lopuksi viel? hieman silm?niloa ainakin miespuolisille Taikinapojan lukijoille. Amerikan FHM (For Him Magazine) julkaisi artikkelin Rachaelista vuonna 2003, josta The New York Times kirjoitti seuraavasti:

“The shots feature Ms. Ray in short-shorts with an exposed midriff, licking chocolate off a big wooden spoon, eating a strawberry and sitting in a sink, laughing as suds cascade down her curvaceous thighs.”

Mit?p? tuohon lis??m??n muuta kuin itse kuvat :)

(c) FHM USA (c) FHM USA
(c) FHM USA (c) FHM USA

19 Responses to “Rachaelin “You Won’t Be Single for Long” Penne alla Vodka”  

 1. Anna

  Sullon selv?sti Valentinen p?iv? etuajassa… Noi FHM-kuvat kyll? jotenkin t?ysin v??rist?? Rachelin putipuhtoisen naapurintytt?tyylin.

 2. Antti

  Eiks kaikki naapurintyt?t olekaan kotona tollasia?-)

 3. Pille

  Mmm – I knew it must have been Antti and not Anna who posted these pictures:-)
  I found the pasta alla vodka recipe from Nigella Lawson’s “Feast” early last summer, and have since been cooking it almost weekly (f.ex. http://nami-nami.blogspot.com/2005/07/and-dash-of-vodka-please.html) – really easy and tasty. It’s pretty much the same recipe, minus the chicken stock & Maizena..
  PS Anteeksi ett? en kirjoita suomeksi:(

 4. Antti

  Pille,
  Good to see you here :) And no worries, I’m pretty sure most of the people here can read English.
  I don’t have Nigella’s “Feast”, but I can’t read the “Domestic Goddess” without drooling – and I mean the /food/ this time ;)
  The Maizena in the recipe was my own addition, as the consistency was a tad too watery for my taste.

 5. Anne

  Ok, I can totally not read in Finnish – but that was one gorgeous pasta picture. :)

 6. Antti

  Thanks, Anne :)

 7. Polkkapossu

  God damn it :)=

 8. Chili&Vanília

  Hi! Thanks for coming by at my blog! What a pitty that we don’t understand eachothers languages..although I of course understand penne alla vodka and Rachel Ray too:)Great site!!

 9. Daddalie

  Eiks toi kalkkunan paistaminen rintsikoihin pukeutuneena oo jonkinlainen health code violtation? Ja tollasissa korkkareissa? Vaadimme Yhdysvaltoja korvaamaan tytselin ohjelman Patakakkosella! Ihan kansan omaksi parhaaksi!

 10. Antti

  Kappas, s? avaat ihan uusia n?k?kulmia tuohon kuvaan. M? n?in vaan kaks hottia tsiksi? :P

 11. Anna

  Ehdotus suomalaisversioksi Rachelista: vihre?nkalpea luomunainen, jolla on ohut joko hampuksi hennattu tai skunkkiraidoitettu tukka, h??r?? ymp?riins? puuterinv?risis? rintsikoissa ja risoissa nailonsukkahousuissa (jotka pannaan sittemmin Niksi-Pirkan ohjeistamaan uusiok?ytt??n esimerkiksi makaronil?vikk?n? tai teesihtin?). Katsos kun karjalanpaistia ?helt?ess? tulee keitti?ss? kuuma ;)

 12. Pille

  Anna, you have a wild imagination;-) Are you voluntairing, or do you have a suitable Finnish candidate in mind?
  And using stockings to make up a teabag or drain your pasta is definitely unhygienic & violating every possible health code:-)

 13. Anna

  Of course it’s going to be me – who else?… My husband has just moved back to Finland. He is going through reverse acculturation shock and sharing his impressions over the phone (“Kaikki helsinkil?iset pukeutuu koko ajan goretexiin ja Fj?llravenin ja niin kuin ne olisi menossa jonnekin laavulle.” “Suomalaisilta naisilta pit?is lailla kielt?? hiusv?rien k?ytt?. Niill? on vain kaksi hiustyyli? – henna ja skunkki. Molemmat n?ytt?? kaameilta ohuissa hiuksissa.”).

  Pille, I’m definitely going to give your penne & vodka recipe a try, I have the dregs of a bottle of Finlandia (can any Finn resist the airport duty free???) in my fridge and, believe it or not, I’m not a big vodka drinker…

 14. Pille

  Personally, I think “Saaremaa viin” or “Viru Valge” works best:) Though I’m the same – I don’t drink it, but now I can at least cook with it.. Maybe we should organise a vodka cook-off?
  And curiously, henna is big in Estonia as well. An English friend of mine visited a few years ago and asked me afterwards, what’s this red hair all about:)

 15. Peter Elk

  It’s not henna; it’s beet color.

 16. Anna

  It’s all about crappy hair – an unfortunate trait shared by Estonians and Finns alike I fear. My hair is so fine that NYC hairdressers would fry it into a crisp in a heartbeat. (Did I mention I live in Harlem?) So I jet back and forth between JFK and Helsinki to keep my hair looking awful in the normative Finnish way ;) I *could* find Polish and Russian hair salons in the outer boroughs, but, well… you know…

  Re: Viru valge vs. Finlandia. Apparently, Norwegians have a lot of jokes about Finns. (Sad, yes…) Here is one:

  Two Finns are weathering a blizzard in a shed. Soon, they run out of liquid reinforcements. However, it is their lucky day: they find a dusty old bottle tucked between two hay bales. They cheer. The label on the bottle says: Methanol. They curse. Then they look at each other: “Actually, I think I have seen everything there is to see in life.” — “Kippis.”

 17. Pille

  That’s such a cruel joke, Anna! lol:)
  [I must confess I only got the “I think I’ve seen everything there is to SEE in life” on the second reading:]

 18. Anna

  Pille, I’m so hooked on your penne & vodka (substituting sour cream and thai chili&garlic paste) that I actually had go out to the liquor store and get a bottle of Stolichnaya. I know, I know… but all other vodkas came in humongous 1l bottles.

 19. Malitsu

  Ihan noin uusi keksint? ei alkoholiin liukenevien makuaineiden uuttaminen taida olla, vaikka 70-luvun Italiassa se ilmeisesti muotijuttu olikin. Mutta erinomainen kastike on kyllLeave a ReplyPostings by Month