Doughboy -ruokablogiDoughboy lomalla

Doughboy goes Australia (and New Zealand)Talven pimeyteen tuskastunut Doughboy ilmoitti juuri matkalaukkujaan ulos raahatessaan tarvitsevansa lomaa, ja painuvansa sinne, miss? pippuri kasvaa. Kolmen viikon hiatuksen ajaksi taikinapojan tuuraajaksi lupautunut Harmless Kittyn Anna on varsinainen k?velev? gastronominen sanakirja, ja ehtiess??n loistava kokki ja leipuri. Manhattanilta blogaava Anna tuokin Doughboyhin varmasti kaivattua vaihtelua :)

Yrit?n pit?? reissulla silm?t auki ja kirjata yl?s mielenkiintoisia ruokia. Erityisesti perinteiset aboriginaalien suosimat vompatinkotletit, kengurunpussikeitto sek? maorien laavakivill? paistetut kiwiomeletit saanevat palstatilaa. Luulisin p??sev?ni matkan varrella aika-ajoin nettiin, joten joitain matkablogauksia on my?s luvassa.

Leikki sikseen: toisin kuin viel? kymmenisen vuotta sitten, niin Uusi-Seelanti kuin Australiakaan eiv?t ole en?? kulinaristisia periferioita, joissa sy?d??n “lammasta ja pottuja”. Bill Bryson kertoo maanmainiossa matkakuvauksessaan “Down Under“, kuinka Australiassa viel? parikymment? vuotta sitten viini? suuremmassakin kaupungissa tilatessaan saattoi saada vastaukseksi: “is that some poof thing?” Uudessa-Seelannissa, jonne ensimm?iseksi suunnistan, Aasian, Euroopan ja tyynen valtameren alueen maut on hienosti yhdistetty runsaisiin paikallisiin raaka-aineisiin. Kiwi-cuisine tarjoaa muun muassa seuraavia herkullisen kuuloisia ruokalajeja: lammaspurilaita vihanneksilla ja prosciutolla, tonnikala-wasabi-kaviaarisalaattia, kumaralla ja omenoilla t?ytettyj? porsaanselyksi? riisin ja pinaattipilafin kera, paua-risottoa ja hummerilient?, ostereita merilev?-tempurakuorrutuksella sek? j?lkiruuaksi vaikkapa kiwi-j??tel??. Makoisia hetki? on siis luvassa :)

Australiassa viet?n suurimman ajan maastoauton kyydiss? iltaisin nuotion ymp?rille leiriytyneen? ja t?htien alla nukkuen. Itse mets?stetty loimukenguru on toivomuslistalla ;)

N?kemisiin ja kuulumisiin!


No Responses to “Doughboy lomalla”  

  1. No Comments

Leave a ReplyPostings by Month