Doughboy -ruokablogiPeanut Butter Cookies – maap?hkin?voikeksit

Amerikkalaisten ruokien sarja jatkuu t?n??n maap?hkin?voikeksien reseptill?, ja aloittaa samalla leivontaminisarjan, joka p??ttynee jouluaattoon tai aatonaattoon.

Maap?hkin?voi ja peanut butter and jelly sandwichit kuuluvat amerikkalaisuuteen siin? kuin ruis- ja n?kkileip? Suomeen. Maap?hkin?voi k?y hyvin my?s leivontaan, ja on olennainen osa satay-kastikkeessa. Monet pit?v?t siit? sellaisenaan vaikkapa suoraan sormesta nuoltuna tai sellerinvarrella dipattuna. Mukavan monipuolinen raaka-aine siis, ja Suomessakin hyvin saatavilla. Pienist?kin kaupoista l?ytyy yleens? jokin Saksassa valmistettu purkki, ja suureksi yll?tyksekseni l?hi K-Supermarketissa oli suomalaista luomumaap?hkin?voita!

Mutta sitten itse aiheeseen, t?ll? kertaa dekadentin rasvaiseen ja sokeriseen reseptiin:

Peanut Butter Cookies – maap?hkin?voikeksit

24 kpl

1,2 dl (110 g) suolatonta voita, huoneenl?mp?ist?
1,2 dl (215 g) fariinisokeria
1,2 dl (100 g) sokeria
1 muna
1 tl vaniljauutetta
1,2 dl (125 g) maap?hkin?voita
3 dl jauhoja
1/2 tl soodaa
1/4 tl suolaa
1/2-1 dl suklaahippuja jos mieli tekee

Laita uuni l?mpi?m??n 175 asteeseen. Vatkaa voita ja sokereita pari-kolme minuuttia kunnes seos on kuohkeaa. Lis?? munat ja vaniljauute ja sekoita. Lis?? maap?hkin?voi ja sekoita. Varo vatkaamasta liikaa.

Sekoita jauhot, sooda ja suola kesken??n ja sekoita maap?hkin?voiseokseen. Lis?? suklaahiput, jos k?yt?t niit?. T?ss? vaiheessa taikina tuntuu todella kuivalta ja kovalta, ja intuitio kehottaa lis??m??n nestett?. Vastusta kuitenkin kiusausta niin keksit eiv?t l?ss?hd? kuumassa uunissa.

Kaada lautaselle sokeria. Py?rittele taikinasta k?sill? parin-kolmen sentin palloja, kierauta sokerilautasella ja aseta pellille leivinpaperin p??lle. Paina haarukalla pallo littanaksi kahdesta suunnasta, jolloin pinnalle syntyy pieni ruutukuvio. Toista 23 kertaa :)

Paista 9-11 minuuttia, kunnes reunat alkavat juuri ruskistua. Kuumina keksit ovat aivan pehmeit?, joten t?ss? on paras luottaa vain kelloon. J??hdytty??n keksit ovat kovia.

Pieni l?mmitys mikrossa pehment?? keksit mukavasti, mutta ovat maukkaita kylmin?kin.


3 Responses to “Peanut Butter Cookies – maap?hkin?voikeksit”  

 1. Anna

  Sillon Reynolds wrappi? (=Richmondin lahja maailmalle)! Ihme s?l?? oot kontissasi raahannut Atlantin yli!

  PNB on potentti allergeeni. Siit? tuli mieleen oheinen juttu jota reviteltiin viikkoa sitten Peoplessa: http://tinyurl.com/8v9lw

  Kanada imee!

  ZZ

 2. Antti

  Kai ny mulla on Reynoldsia, miten ilmankaan vois tulla toimeen?-) Toi release non-stick (http://tinyurl.com/9n6k3) on ihan tajuttoman paksua, ei repee vaikka v?h?n muotoileekin. Siit? saiski hyv?n tinfoil-hatin ;)

  M? luin kans tosta tsiksist?, sarjassa asioita-joista-vanhemmat-eiv?t-varoittaneet…

 3. Aino

  Kiitos! Nuo keksit juuri pelastivat mun p?iv?n. :3Leave a ReplyPostings by Month