Doughboy -ruokablogiDoughboy goes green

Doughboy Goes Green Nyt kun velipoika alkaa olla turvallisesti maapallon toisella puolella, alan tietty postata ihan mit? huvittaa. Taikinapojan lempimottoja nimitt?in ovat “Bacon is a vegetable” ja “Sy?n vain ruokaa jolla on kasvot”. Pyhien turvottamana aion kuitenkin postata p??ruokasalaattireseptin, joka taatusti kirvoittaisi veljelt? muinaisen presidentinvaalisloganin “Where is the beef????”

T?m?np?iv?inen ruokaidea tarttui mukaan vuosia sitten triestel?isest? lounaskahvilasta, jonka takorautaiset tuolit ja leopardikuvioiset istuimet toivat mieleen Dolce&Gabbanan vaatteet. Salaatti tarjottiin isoista leip?taikinasta leivotuista sy?t?vist? ruukuista. Salaatti on nopeatekoinen ja hyvin ruokaisa, kunhan annos on riitt?v?n suuri. Mauissa yhdistyy makea suolaiseen. Joisin t?m?n kanssa mainiota Johannisberger Rieslingi? Washington Statesta, mutta varmaankin muutkin valkoviinit k?yv?t. Salaatin teko kest?? vartin verran ja sill? ruokkii kaksi tai kolme.

Triestel?inen salaatti

1 ruukku rucolaa tai 1 pkt villirucolan lehti?
1 ruukku tammenlehtisalaattia revittyn? palasiksi
1/2 makea tuore ananas (mielell??n Honey Gold “?tyyppi? tai vastaava)
1 vihre? omena, kuorittuna ja kuutioituna
1 tlk maissinjyvi? sokeri-suolaliemess?
pari rkl juoksevaa hunajaa
pari rkl neitsytpuristettua oliivi?ljy?
50-100 g kokonaisia saksanp?hkin?it?
noin 1/2 dl raastettua parmesaani- tai grana padano-juustoa
mustapippuria myllyst?

Revi salaatti ja rucolanlehdet isoon salaattikulhoon. Viipaloi ananas parin sentin kiekoiksi, poista kova ulkokuori, kuutio ananaskiekot. Lis?? salaattiin. Sekoita salaatin joukkoon valutetut maissinjyv?t ja kuutioitu omena. Sekoittele salaatinottimilla, valuta joukkoon hunaja ja oliivi?ljy, sekoita lis??. Ripottele kokonaiset saksanp?hkin?t salaatin pinnalle, raasta p??lle runsaasti lastuja parmesaanista tai grana padanosta. Tarjoa runsaan rapeakuorisen vaalean leiv?n kanssa.


No Responses to “Doughboy goes green”  

  1. No Comments

Leave a ReplyPostings by Month